Travessa Castellar – Montserrat

Es tracta d’una caminada de resistència de nivell mitjà de 33 km i poc més de 1400 m de desnivell ascendent per senders i pistes de muntanya i alguns trams urbans asfaltats.

Fa més trenta anys, una colla d’amics del CEC es van proposar iniciar aquesta bonica caminada que s’ha continuat fent anualment entre març i abril. Cal tenir assegurança bàsica d’esport o contractar-la en el moment de fer la inscripció, en què rebreu la documentació. El dia de la marxa, sortint de fosc de Castellar, primer baixem per travessar el riu Ripoll i després enfilem amb duresa fins el coll de Lliri i passem per la urbanització del Cim de Sant Feliu del Racó. Allà prenem la pista del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt fins trobar, més amunt de l’aparcament del pla del Girbau, els senyals de la travessa Matagalls – Montserrat, vermells i verds, que seguirem amb poques variants i ens conduirà pel nord de Matadepera i cap a ponent vers la Casa Nova de l’Obac, on esmorzem. Continuarem fent sifonades cap a Vacarisses i baixem al pla per tornar a enfilar-nos fins La Creu i sortir sobre Monistrol, enfront de la muntanya de Montserrat on, després de creuar el Llobregat, fem un breu descans. La darrera etapa fins el monestir és la més dura, fins trobar el camí de la Santa Cova i arribar a la plaça de la Creu, sota el monestir, on hi ha l’estació final del tren cremallera.

De l’aparcament d’autocars ens recullen per tornar a Castellar si ho hem contractat al fer la inscripció.

Es surt a les 6:00 del matí del CEC i es torna a les 15:00 en punt. Són entre 7 i 8 hores de marxa lleugera amb el gaudi d’agraïdes panoràmiques d’aquests indrets del Vallès i ens pot servir per entrenar per a altres proves de primavera.

El temps

Sabadell Catalonia Spain
3 febrer 2023, 22:06
Despejado
ONO
7°C
1 m/s
 

Meteo Muntanya

Meteo muntanya

Agenda

No Events were found.