Ruta els 5 cims

La XV edició de Els Cinc Cims, a celebrar el proper 25 de setembre de 2022, és una prova de resistència, no competitiva, que forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència organitzat per la FEEC. El seu recorregut discorre seguint camins de muntanya al llarg de poc més de 52 quilòmetres i s’ha de realitzar en un màxim de 14 hores.

El gràfic del quilometratge i dels desnivells a superar es prou demostratiu. Es tracta d’una prova de certa duresa que demana un notable esforç. Cal, doncs, estar preparat per a afrontar-la.

DATA

25/09/2022

RECORREGUT

52,2Km

DESNIVELL

Total 4.564m (+) i (-)

SORTIDA

de 6:30 a 8h

PUNTS AVITUALLAMENT
6

PUNTS CONTROL

5

PUNTS AL C.C.C.R.

17

INSCRIPCIONS

de l’11/07 fins 22/09

DIUMENGE 25 DE SETEMBRE DE 2022

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

INSCRIPCIONS

FEEC

Únicament des del 11 de juliol fins el dia 22 de setembre (24:00), mitjançant la pàgina web de la FEEC.

Preus

El preu de la inscripció és de 26 euros per als federats i de 34 euros per als no federats. Aquest import inclou el cost de l’assegurança temporal de la prova.
En tot cas, els socis del Centre Excursionista de Castellar tindran un descompte de 8 euros.

Lliurament de fitxes de ruta i de distintius

El mateix dia de la prova.

Sortida

La sortida es donarà, individualment, des de la Plaça Major al costat des del local del Centre Excursionista de Castellar, carrer de Colom s/n entre les 6:30 i 8:00 del matí. L’arribada estarà situada al mateix lloc amb el control obert fins a les 20:30.

És important que els participants ajustin la seva hora de sortida a la seva velocitat a fi de no trobar els controls i punts d’avituallament tancats. Així, aquells participants que caminin amb velocitats properes als 3,75 Km/h (velocitat mínima indicada per la F.E.E.C.) haurien de sortir tan aviat com s’obri el control de sortida (6:30). I que aquells que avancin a velocitats superiors millor que ho facin amb posterioritat, respectant els límits d’obertura del control de sortida (6:30 – 8:00).

Senyalització

L’itinerari estarà senyalitzat amb cinta plàstica blanca, i/o sagetes de cartolina blanca i/o pintura blanca juntament amb cintes plàstiques blanques amb el logo de la FEEC.

Normativa: General

 • Els controls estaran situats a tots i cadascun dels cims de pas obligatori i acompliran, rigorosament, els horaris d’obertura i tancament indicats. El fet de passar per tots ells, dins del límit horari establert, dóna la classificació.
 • L’edat mínima de participació es de 14 anys a 31 de desembre de 2021.
 • Els menors de 18 anys necessiten autorització escrita dels pares o tutors i han d’anar acompanyats d’un adult durant el recorregut.
 • L’assistència sanitària, en el decurs del trajecte, anirà a càrrec de membres de Creu Roja.
 • L’entitat organitzadora no es fa responsable dels objectes (xandalls, motxilles, lots, etc.), que els participants deixin en els controls.
 • Per tal d’evitar molèsties als altres participants, no estarà permesa la participació amb gossos.
 • El fet d’inscriure’s representa la implícita acceptació d’aquesta normativa.

Informació

 • Demanem a tots els participants que no llencin deixalles i que siguin respectuosos amb la natura, les propietats, les masies i els carrers i les places de les viles per on discorre la prova.
 • Hi hauran vuit punts diferents d’avituallament líquids i sòlids, adequats i suficients per a completar la prova sense cap proveïment addicional. Tanmateix, es recomana portar sempre una cantimplora plena o alguna menudalla sòlida per tal de cobrir les necessitats que puguin sorgir entre els punts d’avituallament Trobareu informació detallada consultant les dades que apareixen incloses al quadrant.
 • Els organitzadors no faran cap mena de distinció entre el primer i l’últim arribat. Totes les persones que participen a la ruta, al control d’arribada podran recollir un record col·leccionable.
 • També es lliurarà un petit diploma, que certifica l’horari que cadascú ha invertit, als participants que s’hagin classificat, és a dir, aquells que presentin el seu distintiu amb les signatures de tots els controls.
 • En cas d’abandonar la prova és necessari comunicar aquesta decisió al control més proper. Es pot indicar l’eventualitat a un altre company que continuï la travessa o, si això no és possible, manifestar-ho als organitzadors (“escombra”) que facin la funció de tancar la ruta. En qualsevol cas, caldrà deixar constància del sistema de retorn que cadascú pensa utilitzar.
 • Un grup d’organitzadors tancarà la prova resseguint, íntegrament, el seu recorregut i donarà per finalitzats els controls aplicant el termini màxim de temps indicat per a cadascun d’ells. Alhora, a més de retirar la senyalització del trajecte, també verificarà a cada punt de control, el nombre de persones que hi ha arribat, així com les possibles incidències. Aquest equip sortirà del control de sortida a les 8:15 hores i abandonarà els controls una vegada aquests tanquin. Qualsevol participant que sigui avançat per l’equip “escombra”, es considerarà automàticament desqualificat a l’entendre que no pot acomplir l’horari màxim de pas pels controls.
 • L’entitat organitzadora no garanteix l’evacuació en cas d’abandonament, si bé procurarà ajudar i col·laborar amb tots els mitjans de què disposi. Sant Llorenç Savall, Gallifa i la urbanització El Farell són indrets que poden oferir diverses possibilitats i opcions als participants.
 • El mal temps no serà obstacle per a la celebració de la prova, la qual, no obstant, podrà ésser alterada o suspesa pels organitzadors si alguna circumstància greu ho aconsella. En qualsevol cas no es tornaran els diners de la inscripció.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web http://cecastellar.cat. També podeu sol·licitar informació a cecastellar@gmail.com, o trucant al telèfon 93 714 73 05, tots els dilluns, dimecres i divendres, de 7 a 9 de la tarda. A la pàgina web, també es pot aconseguir informació del recorregut de la ruta i el plànol general del trajecte.

Itinerari

Castellar – La Mola de Sant Llorenç del Munt – Coll d’Eres – Sant Sadurní de Gallifa – Pic del Vent – El Puig de la Creu – Castellar.

Distància: 52.231 metres
Desnivells (pujada): 2.282 metres
Desnivells (baixada): 2.282 metres
Desnivells totals: 4.564 metres

Veure perfil