El Grup de Pedra Seca del CEC inicia la construcció d’una barraca de vinya en una rotonda de la ronda de Llevant

15 maig, 2018

Dimarts 15 de maig

La rotonda situada a la confluència entre les rondes de Llevant i de Tramuntana serà presidida per una barraca de vinya de pedra seca. El Grup de Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar (CEC) ha iniciat aquesta setmana els treballs per decorar l’interior d’aquest element urbà amb una de les construccions que recorden el passat vitivinícola del municipi.

La barraca, d’obra nova, estarà envoltada de quatre oliveres i d’un espai que simbolitzarà l’inici o “quilòmetre 0” del torrent de Colobrers. A diferència de les construccions originals que es poden trobar en diferents indrets de l’entorn natural, les pedres d’aquesta barraca aniran subjectades, per motius de seguretat, amb ciment.

El nou conjunt ornamental es completarà ben a prop de la rotonda, en un lateral de la ronda de Llevant, amb un relleu fet amb pedra ideat pel castellarenc Josep Llinares. Aquest segon espai també comptarà amb oliveres, en aquest cas, amb dos exemplars d’aquest arbre emblemàtic de l’entorn rural de Castellar.

El Grup de Pedra Seca del CEC està format per diverses persones jubilades que de manera voluntària refan algunes construccions de pedra seca que daten de finals del segle XIX i de principis del segle XX. Des que va començar, l’any 2007, el grup ha localitzat 149 barraques de vinya, la major part d’elles en mal estat, de les quals n’ha reconstruït 70 en diferents punts de l’entorn natural del municipi.

La construcció de la barraca de vinya de pedra seca de la ronda de Llevant és un encàrrec de l’Ajuntament de Castellar del Vallès i estarà a punt per la Festa Major 2018.

Font: Semanari l’Actual

El temps

Sabadell Catalonia Spain
22 març 2023, 21:21
Parcialmente Cubierto
N
15°C
0 m/s
 

Meteo Muntanya

Meteo muntanya

Agenda

No Events were found.