El Centre Excursionista de Castellar posa llum a la Figuereta de Montserrat

1 oct., 2019

La nit del 30 de setembre a l’1 d’octubre es va fer realitat l’encesa de 131 farells al capdamunt de 131 agulles de Montserrat. Una d’elles, La Figuereta, va ser encesa per dos escaladors del Centre Excursionista de Castellar. De fet, pel president de l’entitat Rafael Serra, i també per l’Enric Morán. Tots dos van fer l’ascensió i van dormir al cim de l’agulla rocosa, “subjectats al punt de reunió per no caure”, deia Serra, i han baixat a primera hora d’aquest 1 d’octubre. “A baix, ens esperaven companys amb una mica de coca i xocolata”. El president ha volgut destacar que l’esdeveniment va tenir lloc amb èxit, sense haver de lamentar cap ferit ni incidència, i que “vam patir una mica per la boira, però cap a les 23 h es va aclarir i vam contemplar l’espectacle”.

 

L’encesa dels farells s’ha fet en el marc del projecte «Llum i Llibertat» impulsat per Artistes de la República, Assemblea Nacional Catalana de Manresa, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el suport d’Òmnium Cultural , recordant els 131 presidents de la Generalitat de Catalunya, per reclamar la llibertat del nostre país.

El CEC s’havia adherit al projecte amb l’encesa de La Figuereta recordant una efemèride:el 8 de juliol de 1951, el castellarenc Josep M. Torras i el seu company de cordada Joan Nubiola van obrir un agosarada via d’escalada a l’agulla de la Figuereta (muralla oest de Montserrat), que ha esdevingut una via clàssica dins el món de l’escalada. En el marc d’aquest projecte,  l’agulla de la Figuereta era una de les 131 agulles montserratines que s’havia d’il·luminar la nit del 10 a l’11 de setembre d’aquest 2019, però es va ajornar per problemes meteorològics.

Font – l’Actual

El temps

Sabadell Catalonia Spain
8 juny 2023, 11:23
Más claros que nubes
SO
26°C
3 m/s
 

Meteo Muntanya

Meteo muntanya

Agenda

No Events were found.