El C.E.C. a la Festa Major 2015

19 set., 2015

Tradicionalment, la nostra entitat sempre ha col·laborat en les activitats que s’organitzen per a donar contingut al programa de la Festa Major i, en aquesta edició, hem tornat fer-ho amb els següents esdeveniments:

Exposició a la nostra seu socialTextures i colors del paisatge d’Islàndia”

Exposició de fotografies preses per Antoni Marín Amatller. L’Antoni, soci del CEC, és professor de fotografia i sistemes audiovisuals dels estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC. Com a àmbit de recerca treballa en les aplicacions didàctiques de l’hipervídeo al campus virtual de la universitat. Anteriorment va treballar com a guionista i realitzador de programes de televisió educativa per al Canal 33.

Expo_CEC_1
L’exposició de Textures i colors del paisatge d’Islàndia correspon a fotografies captades durant un tresc fet el 2010. Explora una visió personal d’Islàndia experimentant amb els procediments de revelat del negatiu digital. Ha estat exposada a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València el 2013 i al Visa Off de Perpinyà el 2014.

Expo_CEC_2
Les 12 peces de l’exposició van ser penjades a la sala principal de la nostra seu social, que va ser oberta al públic el matí i tarda de dissabte, diumenge i dilluns de Festa Major. Malgrat la qualitat de les imatges allà exposades, no es va produir una assistència de públic important, fet que es porta a reflexionar sobre la continuïtat d’aquesta activitat.

Aquesta exposició requereix del suport d’alguna persona que s’encarregui d’obrir, ser-hi allà i tancar en finalitzar l’horari. Aquestes persones són socis i sòcies voluntaris que dediquen, de forma altruista, el seu preuat temps lliure a aquesta activitat. En algun moment es pot haver produït una falta de sincronia entre les diverses persones que s’havien compromès a atendre l’exposició, fet puntual que s’ha de saber disculpar.

Cal agrair la dedicació d’aquests voluntaris, així com l’aportació de l’Antoni Marín, autor d’unes imatges d’excepcional qualitat.

17è. Tast d’Excursionisme

Itinerari: Recorregut pels entorns de la població, en el que es podran visitar diverses construccions de pedra seca catalogades i restaurades pel Grup de Recerca de la Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar.

Tast_1
En Joan Roura, membre destacat del C.E.C. i ànima del Grup de Recerca de la Pedra Seca, va conduir els assistents al tast a través de la història de la vila, evocant aquell passat en el que una activitat molt important dels vilatans era el conreu de la vinya i, com a conseqüència de la mateixa, a través de l’arquitectura rural que hem heretat en forma de feixes, barraques i d’altres elements construïts amb la tècnica de la pedra en sec.

Cal fer esment que una gran part dels elements arquitectònics visitats ha estat restaurada pel Grup de Recerca de la Pedra Seca del Centre Excursionista de Castellar.

Tast_3

Agrair la dedicació d’en Joan Roure és quedar-se curt. Ell és una persona amb una llarga trajectòria de compromís amb el C.E.C. i amb la vila.

Les imatges són obra del també soci de la nostra entitat José Luis Guadarrama, que sempre té la càmera preparada.

XXXVIII Concurs de Fotografia artística, XXIV Trofeu Joan Riera, XI en Color

S’ha recuperat aquest concurs gràcies a la intensa dedicació d’en Francesc Vilaclara, vocal del Grup de Senders, que ha implicat a tothom amb l’objectiu de donar-li la transcendència que mereix.

La temàtica d’aquesta edició va ser: La muntanya i les seves activitats. Les quinze fotografies participants van ser valorades per destacats membres del Càmera Club de Sabadell, que van atorgar tres premis i un accèssit. Posteriorment van ser penjades a Cal Calissó, oferint als espectadors la possibilitat de votar la imatge que sigui més valorada sota la seva mirada. El Calissó ofereix el premi d’un vermut, a sortejar entre els participants en aquesta votació popular.

Els premiats han estat:
JoanRiera (primer premi)

Primer premi: Jaume Calsina amb “Cel Blau”

JoanRiera (segon premi)

Segon premi: Maria Gaspar amb “Aigua”

JoanRiera (tercer premi)

Tercer premi: Elvira Guardia amb “Albada a la Mola”

JoanRiera (accèssit)

Accèssit: Josep Manel Martí amb “Entre boires baixes i el sol”

JoanRiera (1)
El lliurament dels premis va ser a càrrec de les màximes autoritats locals i del president de la nostra entitat, com podeu observar a les imatges que s’adjunten.

El nostre desig és que es pugui continuar gaudint en futures ocasions d’activitats d’aquesta magnitud, que fan associacionisme i fan poble.

Moltes gràcies a tots els participants, així com a les entitats i comerços que han donat el seu suport: Estima Castellar, Cal Calissó, Tenda de Fotos, Jordi Serra, Vila Hosta, Fotoprix, Visual Fotogràfic i Estanc Martí.

 

El temps

Sabadell Catalonia Spain
5 juny 2023, 05:17
Despejado
N
15°C
0 m/s
 

Meteo Muntanya

Meteo muntanya

Agenda

No Events were found.