DONACIÓ DEL LLEGAT ENRIC COMELLAS i LLINARES AL CENTRE EXCURSIONISTA DE CASTELLAR DEL VALLÈS

1 març, 2012

El passat dia 5 de febrer, n’Enric Comellas i Farré feu donació al Centre del llegat del seu pare, n’Enric Comellas i Llinares. Aquest llegat es compon de cinc àlbums que inclouen fotografies, escrits i papers diversos que tenen com a eix vertebrador el Centre, tot i que abasten gran part de la història de Castellar.
Tota aquesta documentació, classificada i ordenada cronològicament de forma admirable, comença amb els estatuts de l’Ateneu Castellarenc de l’any 1935, i acaba amb fotografies de l’homenatge que el Centre va retre-li l’any 2001 en motiu del seu vuitantè aniversari.
N’Enric Comellas i Llinares va néixer a Castellar del Vallès l’any 1920. Molt aviat, va desenvolupar l’afició a la muntanya. Ell mateix explica, de forma directa i a través dels seus escrits, que quan acabava de complir 13 anys va fer una escalada a la Castellassa de can Torras en solitari i sense cap mena d’equipament -tot i que confessa que va ser una imprudència, no recomanable a ningú.
L’any 1953, un cop refundat l’Ateneo Castellarense, va ser cofundador i primer secretari de la Sección Excursionista de l’Ateneo Castellarense, (SEAC) juntament amb en Simeó Caba, primer president, en Ramon Serra i en Joaquim Casajuana.
Per les seves activitats professionals, es traslladà a viure a Sabadell, tot i que no va perdre mai els lligams amb el Centre. Entre altres, va instituir i finançar el Premi a la Constància, que han rebut molts socis, i ha llegat als seus hereus una dotació econòmica per continuar finançant aquest trofeu.
Va morir l’any 2009 a Sabadell.
El Centre, com a dipositari d’aquest llegat, agraeix la donació rebuda i considera un fet humà remarcable el compromís de n’Enric Comellas tant en vida com després de la seva desaparició. Així mateix, es compromet a conservar aquesta documentació i a posar-la a disposició de tots els socis i castellarencs per a la seva consulta, ja que considera que no és només part de la història del Centre, sinó també de tot el poble de Castellar.

El temps

Sabadell Catalonia Spain
8 juny 2023, 10:50
Soleado
O
23°C
1 m/s
 

Meteo Muntanya

Meteo muntanya

Agenda

No Events were found.