DONACIÓ DEL LLEGAT ENRIC COMELLAS i LLINARES AL CENTRE EXCURSIONISTA DE CASTELLAR DEL VALLÈS

1 març, 2012

El passat dia 5 de febrer, n’Enric Comellas i Farré feu donació al Centre del llegat del seu pare, n’Enric Comellas i Llinares. Aquest llegat es compon de cinc àlbums que inclouen fotografies, escrits i papers diversos que tenen com a eix vertebrador el Centre, tot i que abasten gran part de la història de Castellar.
Tota aquesta documentació, classificada i ordenada cronològicament de forma admirable, comença amb els estatuts de l’Ateneu Castellarenc de l’any 1935, i acaba amb fotografies de l’homenatge que el Centre va retre-li l’any 2001 en motiu del seu vuitantè aniversari.
N’Enric Comellas i Llinares va néixer a Castellar del Vallès l’any 1920. Molt aviat, va desenvolupar l’afició a la muntanya. Ell mateix explica, de forma directa i a través dels seus escrits, que quan acabava de complir 13 anys va fer una escalada a la Castellassa de can Torras en solitari i sense cap mena d’equipament -tot i que confessa que va ser una imprudència, no recomanable a ningú.
L’any 1953, un cop refundat l’Ateneo Castellarense, va ser cofundador i primer secretari de la Sección Excursionista de l’Ateneo Castellarense, (SEAC) juntament amb en Simeó Caba, primer president, en Ramon Serra i en Joaquim Casajuana.
Per les seves activitats professionals, es traslladà a viure a Sabadell, tot i que no va perdre mai els lligams amb el Centre. Entre altres, va instituir i finançar el Premi a la Constància, que han rebut molts socis, i ha llegat als seus hereus una dotació econòmica per continuar finançant aquest trofeu.
Va morir l’any 2009 a Sabadell.
El Centre, com a dipositari d’aquest llegat, agraeix la donació rebuda i considera un fet humà remarcable el compromís de n’Enric Comellas tant en vida com després de la seva desaparició. Així mateix, es compromet a conservar aquesta documentació i a posar-la a disposició de tots els socis i castellarencs per a la seva consulta, ja que considera que no és només part de la història del Centre, sinó també de tot el poble de Castellar.

El temps

Sabadell Catalonia Spain
17 maig 2022, 03:27
Despejado
O
16°C
1 m/s
 

Meteo Muntanya

Meteo muntanya

Agenda

Entrenament Matinal Marxa Nòrdica

 • 09:00 / 11:00
 • 17
  Maig
 • 21
  Maig
 • 23
  Maig
 • 24
  Maig