Cicle de sortides 2015 del Grup de Muntanya

22 gen., 2015

Cicle de sortides del Grup de Muntanya

Com cada any, el Grup de Muntanya presenta un programa de sortides esportives que ens apropen a la geografia de diferents zones de Catalunya, en les que podrem realitzar l’ascensió a diferents pics de dificultat diversa.

Excursió 1.- Pic de Bassegoda (22 març 2015) *(Ajornada al 10 de maig)

Sortint de la població francesa de Vila-roja (Villeroge) pujarem fins al Pic de Bassegoda, un dels pics més emblemàtics de l’Alta Garrotxa, però per un itinerari que no és dels més transitats, però d’alt valor paisatgístic. La davallada la realitzarem, això sí, pel sempre bonic i conegut camí que discorre al costat de la riera de Sant Aniol fins arribar a la població de Sadernes.

Distància aproximada a recórrer: 20 Km

Desnivell aproximat: ascendent: 750 m, descendent: 1200 m

Temps aproximat d’excursió (incloent-hi aturades): 8,5 hores

 

Excursió 2.- Pic de Comanegra (19 abril 2015)

De la població de La Menera (Lamanère), també a França, i via Coll de les Falgueres, ascendirem al Pic de Comanegra, cim culminant de l’Alta Garrotxa. El descens el farem seguint la carena que, via el coll de Malrem, ens porta a la població de Rocabruna.

Distància aproximada a recórrer: 16 Km

Desnivell aproximat: ascendent: 800 m, descendent: 700 m

Temps aproximat d’excursió (incloent-hi aturades): 8,5 hores

 

Excursió 3.- Esquerdes de Rojà (31 maig 2015)

Des de l’estació d’esquí de Vallter 2000 ens enfilarem cap a la Portella de Morens on seguirem la carena fronterera en direcció est fins a Roca Colom. Des d’aquí seguirem la carena coneguda com Esquerdes de Rojà fins al Ras del Garber on iniciarem el descens fins a l’estació balneari de la Preste.

Distància aproximada a recórrer: 17 Km

Desnivell aproximat: ascendent: 400 m, descendent: 1400 m

Temps aproximat d’excursió (incloent-hi aturades): 8 hores

 

Excursió 4.- Puig de les Borregues (21 juny 2015)

Sortint també des de l’estació d’esquí de Vallter 2000 ens dirigirem cap al coll de la Marrana on seguirem en direcció sud la carena que passant pel Puig de les Borregues  ens porta fins al Pic de Fontlletera. D’aquí anirem a buscar el camí que baixa del coll de Tres Pics fins arribar a la població de Tregurà de Dalt. Aquest recorregut, si el temps acompanya, ens oferirà un vista ben enlairada dels cims més alts del Ripollés i de les boniques valls circumdants de Coma de Fressers i de l’alta vall del Ter

Distància aproximada a recórrer: 18 Km

Desnivell aproximat: ascendent: 750 m, descendent: 1400 m

Temps aproximat d’excursió (incloent-hi aturades): 8 hores

 

Excursió 5.- Torres de Cabrenç (19 juliol 2015)

Sortint novament de la població de Vila-roja ens dirigirem en direcció oest cap al pla de la Muga. D’aquí i passant ple Pla del Castell pujarem al conjunt medieval de les Torres de Cabrenç. A continuació baixarem al nostre punt de sortida de la segona excursió: la població de La Menera. Des d’aquí, i desprès d’un curt trajecte en autocar, anirem a la població de Molló per celebrar el ja tradicional dinar de fi del cicle excursionista.

Distància aproximada a recórrer: 12 Km

Desnivell aproximat: ascendent: 700 m, descendent: 750 m

Temps aproximat d’excursió (incloent-hi aturades): 5 hores

Preus suggerits

Per als socis del Centre Excursionista de Castellar del Vallès, el preu suggerit per a tot el cicle d’excursions és de 95 € i el preu suggerit individual de cada excursió és de 25 €. Per a no socis els preus suggerits són de 120 € i 30 € respectivament. Com a novetat d’enguany, els membres juvenils del Centre poden participar a un preu suggerit de 10 € per excursió.

Els interessats poden passar a formalitzar la corresponent reserva per la Secretaria del Centre de 19:00 a 21:00, dimecres o divendres.

Aquests imports es destinaran al pagament del transport per mitjà d’un autocar contractat a una empresa de forma directa.

Assegurança i responsabilitats

És molt recomanable disposar-ne de la corresponent assegurança per als tipus de sortides que es descriuen. Aquestes sortides es realitzen en comú acord entre els participants, sense cap persona responsable del grup. El Centre Excursionista de Castellar declina qualsevol responsabilitat sobre els incidents que es puguin produir en el decurs de les mateixes, salvat de la responsabilitat civil que n’assumeix.

Pel fet de participar-hi en les mateixes s’accepta la responsabilitat individual sobre la seguretat de cadascú.

El temps

Sabadell Catalonia Spain
5 juny 2023, 06:01
Despejado
N
15°C
0 m/s
 

Meteo Muntanya

Meteo muntanya

Agenda

No Events were found.