Ruta de les Ermites 2016

Temps per l'inici de la Ruta de les Ermites

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

PRESENTACIÓ
La XI edició de la Ruta de les Ermites, a celebrar el proper dia 17 d’abril de 2016, és una prova de resistència, no competitiva, que es desenvoluparà seguint camins de muntanya i que té com a objectiu realitzar a peu aquest recorregut d’uns 46,3 quilòmetres de llargada, en un temps màxim de 12 hores i mitja. Amb aquest itinerari bianual, alternat amb el dels Cinc Cims, pretenem reivindicar un excursionisme d’esforç però sense presses. El gràfic del quilometratge i dels desnivells a superar és prou demostratiu. Es tracta d’una prova de certa duresa que demana un notable esforç. Cal, doncs, estar preparat per afrontar-la. Com a novetat, enguany, aquesta edició forma part de la Copa Catalana de Caminades de Resistència amb una puntuació de 17 punts.
INSCRIPCIÓ
Des del 8 de febrer fins el dia 10 d’abril, mitjançant la pàgina web de la FEEC. La inscripció també es podrà fer, personalment, al local del Centre Excursionista de Castellar, carrer de Colom s/n., (edifici Ateneu), els dies 13 i 14 d’abril, de 7 a 9 de la tarda. També es podrà realitzar el mateix dia de la cursa. El preu de la inscripció és de 21€ per als federats i de 26€ (inclou el cost de l’assegurança temporal de la prova) per als no federats. En tot cas, els socis del Centre Excursionista de Castellar tindran un descompte de 7€. La inscripció formalitzada el mateix dia de la prova tindrà un preu de 30€ per a qualsevol participant.
LLIURAMENT DE FITXES DE RUTA I DE DISTINTIU
El participant que hagi optat per tramitar la seva inscripció mitjançant la pàgina web de la FEEC pot escollir entre recollir-ho el mateix matí que es celebra la prova o, fer-ho amb antelació, al local del Centre Excursionista de Castellar, els 13 i 14 d’abril de 7 a 9 de la tarda. En ambdós casos caldrà, simplement, la presentació del DNI. Aquell participant que formalitzi la seva inscripció personalment en el local del Centre dins de les dades assenyalades, se li lliurarà la fitxa de ruta i el seu distintiu en el mateix moment. Aquesta fitxa i distintiu s’haurà de presentar a la sortida el dia de la prova. La reposició per pèrdua u oblit d’alguna d’elles a la sortida comportarà haver d’abonar 2 euros.
SORTIDA
La sortida es donarà, individualment, des del local del Centre Excursionista de Castellar, carrer de Colom s/n (Ateneu) entre les 7:00 i les 7:30 del matí. L’arribada estarà situada al mateix lloc amb control obert fins a les 8 de la tarda.
SENYALITZACIÓ
L’itinerari estarà senyalitzat amb cinta plàstica groga, i/o sagetes de cartolina groga i/o pintura groga, juntament amb cintes plàstiques grogues amb el distintiu de la FEEC.
NORMATIVA
Els controls estaran situats a les nou ermites de pas obligatori i acompliran, rigorosament, els horaris d’obertura i tancament indicats. El fet de passar per tots ells, dins del límit horari establert, dóna la classificació. També hi haurà un control secret que comprovarà que cada participant porti el material demanat per la FEEC als participants a la Copa Catalana de Caminades de Resistència. A saber: manta tèrmica (mínim 1,4 x 2 m), mòbil amb bateria i reserva d’aigua. El no compliment d’aquest punt comportarà l’automàtica desqualificació de la classificació de la prova. L’edat mínima de participació es de 14 anys a 31 de desembre de 2016. Els menors de 18 anys necessiten autorització escrita dels pares o tutors i han d’anar acompanyats d’un adult durant el recorregut. Els organitzadors no faran cap mena de distinció entre el primer i l’últim arribat. Totes les persones que participen a la ruta podran recollir un record de la prova al control d’arribada. Un grup d’organitzadors tancarà la prova resseguint, íntegrament, el seu recorregut i donarà per finalitzats els controls aplicant el termini màxim de temps indicat per a cadascun d’ells. Alhora, a més de retirar la senyalització del trajecte, també verificarà a cada punt de control, el nombre de persones que hi ha arribat, així com les possibles incidències. Aquest equip sortirà del control de sortida a les 7:45 hores i abandonarà els controls una vegada aquests tanquin. Qualsevol participant que sigui avançat per aquest grup es considerarà automàticament desqualificat a l’entendre que no pot acomplir l’horari màxim de pas pels controls. L’entitat organitzadora no es fa responsable dels objectes (xandalls, motxilles, lots, etc.), que els participants deixin en els controls. Per tal d’evitar molèsties als altres participants, i d’acord amb la normativa de la FEEC, no estarà permesa la participació amb gossos i altres animals de companyia. El fet d’inscriure’s representa la implícita acceptació d’aquesta normativa.
INFORMACIÓ
Demanem a tots els participants que no llencin deixalles i que siguin respectuosos amb la natura, les propietats, les masies i els carrers i les places de les viles per on discorre la prova. Hi hauran sis punts diferents d’avituallament líquids i sòlids, adequats i suficients per a completar la prova sense cap proveïment addicional. Tanmateix, es recomana portar sempre una cantimplora plena i alguna menudalla sòlida per tal de cobrir les necessitats que puguin sorgir entre els punts d’avituallament Trobareu informació detallada consultant les dades que apareixen incloses al quadrant. Els organitzadors no faran cap mena de distinció entre el primer i l’últim arribat. Totes les persones que participen a la ruta, al control d’arribada podran recollir un record col·leccionable. També es lliurarà un petit diploma, que certifica l’horari que cadascú ha invertit, als participants que s’hagin classificat, és a dir, aquells que presentin el seu distintiu amb les signatures de tots els controls. En cas d’abandonar la prova és necessari comunicar aquesta decisió al control més proper. Es pot indicar l’eventualitat a un altre company que continuï la travessa o, si això no és possible, manifestar-ho als organitzadors que facin la funció de tancar la ruta o “escombra”. En qualsevol cas, caldrà deixar constància del sistema de retorn que cadascú pensa utilitzar. L’entitat organitzadora no garanteix l’evacuació en cas d’abandonament, si bé procurarà ajudar i col·laborar amb tots els mitjans de què disposi. Sant Llorenç Savall, Gallifa i les Arenes són indrets que poden oferir diverses possibilitats i opcions als participants. El mal temps no serà obstacle per a la celebració de la prova, la qual, no obstant, podrà ésser alterada o suspesa pels organitzadors si alguna circumstància greu ho aconsella. Es realitzarà un reportatge fotogràfic del desenvolupament de la prova que es divulgarà en les xarxes socials habituals. S’entén que la participació a la prova comporta l’autorització per a la difusió de les imatges obtingudes. L’assistència sanitària, en el decurs del trajecte, anirà a càrrec de membres de Creu Roja. Pet a qualsevol altra informació addicional, com ruta o plànol general del trajecte, podeu consultar la pàgina web http://www.cecastellar.cat. Si necessiteu més informació podeu adreçar-vos a cecastellar@gmail.com o trucar al telèfon 93 714 73 05, tots els dimecres i divendres, de 7 a 9 de la tarda. A la pàgina web, també es pot aconseguir informació del recorregut de la ruta i el plànol general del trajecte.
PUNTS DE L'ITINERARI ON PODER PROVEIR-SE D'AIGUA
Km 0 Local del Centre Excursionista de Castellar Km 3,9 Font del Gurri Km 25,3 Sant Llorenç Savall Km 43,3 Sant Feliu del Racó
PATROCINADORS I COL·LABORADORS

Amb el suport de:

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Castellar del VallèsAjuntament de St. Llorenç SavallAjuntament de GallifaAjuntament de Caldes de MontbuiFederació d'Entitats Excursionistes de Catalunyaadf logo_rcc

I la col·laboració de:

logo_grupodammCocaCola salewa BBVA parera fruitsmerche stop logo_vertic_BiNlogoOLISOLIVA

Documents adjunts
Descarregar la descripció de l’itinerari: Descripció itinerari R.E. 2016 Descarregar document amb el perfil de la Ruta de les Ermites 2016:  Perfil_Ermites_2016 Descarregar horaris d’avituallaments: Horaris_Ermites_2016 Descarregar el trac en format plt: Ruta_Ermites_2016_trac_plt Descarregar el trac en format gpx: Ruta_Ermites_2016_trac_gpx
[logo_carousel_slider]