Els 5 CIMS – 2017

Temps per l'inici:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

PRESENTACIÓ

La XIII edició de Els Cinc Cims, a celebrar el proper 23 d’abril de 2017, és una prova de resistència, no competitiva, que forma part del recentment creat Circuit Català de Caminades de Resistència (antiga Copa Catalana de Caminades de Resistència) organitzat per la FEEC. El seu recorregut discorre seguint camins de muntanya al llarg de poc més de 52 quilòmetres i s’ha de realitzar en un màxim de 14 hores.

El gràfic del quilometratge i dels desnivells a superar es prou demostratiu. Es tracta d’una prova de certa duresa que demana un notable esforç. Cal, doncs, estar preparat per a afrontar-la.

Amb aquest itinerari bianual, que es procura alternar amb el de la Ruta de les Ermites, pretenem reivindicar un excursionisme d’esforç però sense presses.

INSCRIPCIÓ

Des del 20 de febrer fins el dia 17 d’abril, mitjançant la pàgina web de la FEEC.

La inscripció també es podrà fer, personalment, al local del Centre Excursionista de Castellar, carrer de Colom s/n., (edifici Ateneu), els dies 19 i 20 d’abril, de 7 a 9 de la tarda.

També es podrà realitzar el mateix dia de la cursa.

El preu de la inscripció és de 23 € per als federats i de 28 € per als no federats. Aquest import inclou el cost de l’assegurança temporal de la prova. En tot cas, els socis del Centre Excursionista de Castellar tindran un descompte de 8 euros.La inscripció el mateix dia de la prova te un preu de 35 € per a qualsevol participant.

LLIURAMENT DE FITXES DE RUTA I DE DISTINTIUS

El participant que hagi optat per tramitar la seva inscripció mitjançant la pàgina web de la FEEC pot escollir entre recollir-ho el mateix matí que es celebra la prova o, fer-ho amb antelació, al local del Centre Excursionista de Castellar, els 19 i 20 d’abril de 7 a 9 de la tarda. En ambdós casos caldrà, simplement, la presentació del DNI.

Aquell participant que formalitzi la seva inscripció personalment en el local del Centre dins de les dades assenyalades, se li lliurarà la fitxa de ruta i el seu distintiu en el mateix moment.

Aquesta fitxa i distintiu s’haurà de presentar a la sortida el dia de la prova. La reposició per pèrdua u oblit d’alguna d’elles a la sortida comportarà haver d’abonar 2 euros.

SORTIDA

La sortida es donarà, individualment, des del local del Centre Excursionista de Castellar, carrer de Colom s/núm (Ateneu) entre les 6:00 i 6:30 del matí. L’arribada estarà situada al mateix lloc amb el control obert fins a les 20:30.

SENYALITZACIÓ

L’itinerari estarà senyalitzat amb cinta plàstica blanca, i/o sagetes de cartolina blanca i/o pintura blanca juntament amb cintes plàstiques grogues amb el logo de la FEEC.

NORMATIVA

Els controls estaran situats a tots i cadascun dels cims de pas obligatori i acompliran, rigorosament, els horaris d’obertura i tancament indicats. El fet de passar per tots ells, dins del límit horari establert, dóna la classificació.

L’edat mínima de participació es de 14 anys a 31 de desembre de 2017.

Els menors de 18 anys necessiten autorització escrita dels pares o tutors i han d’anar acompanyats d’un adult durant el recorregut.

L’assistència sanitària, en el decurs del trajecte, anirà a càrrec de membres de Creu Roja.

L’entitat organitzadora no es fa responsable dels objectes (xandalls, motxilles, lots, etc.), que els participants deixin en els controls.

Per tal d’evitar molèsties als altres participants, no estarà permesa la participació amb gossos.

El fet d’inscriure’s representa la implícita acceptació d’aquesta normativa.

INFORMACIÓ

Demanem a tots els participants que no llencin deixalles i que siguin respectuosos amb la natura, les propietats, les masies i els carrers i les places de les viles per on discorre la prova.

Hi hauran vuit punts diferents d’avituallament líquids i sòlids, adequats i suficients per a completar la prova sense cap proveïment addicional. Tanmateix, es recomana portar sempre una cantimplora plena o alguna menudalla sòlida per tal de cobrir les necessitats que puguin sorgir entre els punts d’avituallament Trobareu informació detallada consultant les dades que apareixen incloses al quadrant.

Els organitzadors no faran cap mena de distinció entre el primer i l’últim arribat. Totes les persones que participen a la ruta, al control d’arribada podran recollir un record col·leccionable.

També es lliurarà un petit diploma,que certifica l’horari que cadascú ha invertit, als participants que s’hagin classificat, és a dir, aquells que presentin el seu distintiu amb les signatures de tots els controls.

En cas d’abandonar la prova és necessari comunicar aquesta decisió al control més proper. Es pot indicar l’eventualitat a un altre company que continuï la travessa o, si això no és possible, manifestar-ho als organitzadors que facin la funció de tancar la ruta o “escombra”. En qualsevol cas, caldrà deixar constància del sistema de retorn que cadascú pensa utilitzar.

Un grup d’organitzadors tancarà la prova resseguint, íntegrament, el seu recorregut i donarà per finalitzats els controls aplicant el termini màxim de temps indicat per a cadascun d’ells. Alhora, a més de retirar la senyalització del trajecte, també verificarà a cada punt de control, el nombre de persones que hi ha arribat, així com les possibles incidències. Aquest equip sortirà del control de sortida a les 6:45 hores i abandonarà els controls una vegada aquests tanquin. Qualsevol participant que sigui avançat per l’equip “escombra”, es considerarà automàticament desqualificat a l’entendre que no pot acomplir l’horari màxim de pas pels controls.

L’entitat organitzadora no garanteix l’evacuació en cas d’abandonament, si bé procurarà ajudar i col·laborar amb tots els mitjans de què disposi. Sant Llorenç Savall, Gallifa i la urbanització El Farell són indrets que poden oferir diverses possibilitats i opcions als participants.

El mal temps no serà obstacle per a la celebració de la prova, la qual, no obstant, podrà ésser alterada o suspesa pels organitzadors si alguna circumstància greu ho aconsella.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web http://cecastellar.cat/activitats/5cims-2017/ També podeu sol·licitar informació a cecastellar@gmail.com, o trucant al telèfon 93 714 73 05, tots els dimecres i divendres, de 7 a 9 de la tarda. A la pàgina web, també es pot aconseguir informació del recorregut de la ruta i el plànol general del trajecte.

LLOCS DE L'ITINERARI ON PODER PROVEIR-SE D'AIGUA

Km 16,311 – Font del Llor. És a la dreta del camí, a 1 minut escàs dels graons d’obra. Rètol a la cruïlla.

Km 21,460 – Sant Llorenç Savall. Al costat esquerra de la carretera, ja dins del nucli urbà de la vila, abans de creuar el pont sobre el Ripoll, apareix aquesta font pública situada al costat d’un aparcament i a prop d’uns bancs per a seure.

ITINERARI

Per tal d’orientar als participants, oferim uns gràfics de l’itinerari de sortida i d’arribada de Castellar i la ruta que travessa la vila de Sant Llorenç Savall. A la vegada, a la primera gràfica s’indica el trajecte per tal de poder localitzar el local del Centre (inscripcions i punt de sortida i d’arribada).

Castellar del Vallès –>  La Mola de Sant Llorenç del Munt –>  El Montcau –>  Sant Sadurní de Gallifa –>  El Farell –> El puig de la Creu –>  Castellar del Vallès.

Distància:    52.231 metres

Desnivells (pujada):    2.282 metres

Desnivells (baixada):    2.282 metres

Desnivells totals:    4.564 metres

PATROCINADORS I COL·LABORADORS

Organitza:   CENTRE EXCURSIONISTA DE CASTELLAR

Amb la col·laboració de:

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Castellar del VallèsAjuntament de St. Llorenç SavallAjuntament de GallifaAjuntament de Caldes de MontbuiFederació d'Entitats Excursionistes de Catalunyaadf logo_rcc

I el suport de:

CocaCola salewa BBVA parera fruitsmerche stop logo_vertic_BiNlogoOLISOLIVA

Documents adjunts

Descarregar la descripció de l’itinerari: Recorregut_Cinc_Cims_2017

Descarregar document amb el perfil de la Ruta dels Cinc Cims:  Perfil_2017.

Descarregar el quadre de distàncies:  Quadre_distancies_2017

Descarregar el trac en format plt: Cinc_cims_plt

Descarregar el trac en format gpx: Cinc_cims_gpx